Лише у центрі Львова можна нарахувати близько півсотні унікальних закладів харчування. Їх називають по різному: ресторації, копальні, каварні, пекарні. Незмінним залишається уміння створити у їхніх стінах особливу атмосферу. Сьогодні пропонуємо вам підбірку з 12 таких колоритних ресторанів та пивоварень міста Лева, у які точно вартує навідатися.

ТОП-15 закладів та ресторанів Львова

Реберня

36По

Ресторація «Бачевських»

Копальня кави

Криївка

Старгород

Королівська пивоварня

Атляс

Золотий Дукат

5 підземелля

Львіварня

Валентино

Кумпель

Монс Піус

Реберня

Це один із закладів Холдингу емоцій «Fest», тому цілком зрозуміло, що все тут максимально атмосферно та цікаво продумано. Родзинка меню – ребра, приготовані на спеціально створеному мангалі у маринаді за таємничим рецептом.

Фірмове обсмаження дозволяє забезпечити хрустку скоринку з ароматом справжнього диму та справжню соковитість кожного шматка.

А ще у закладі їдять руками. Бо так смачніше і це дозволяє залишити увесь офіціоз за дверима. Для душевності відпочинку.

36По

Це унікальні пивоварня, яка вражає не тільки різновидами пивних смаків, але й цікавинками в інтер’єрі.

Тут варять пиво за старими бельгійськими та німецькими рецептами на найкращому обладнанні “Kaspar Schulz”. Подають його зі смачними наїдками за ексклюзивними рецептами.

І все це – у залах, які вражають оригінальністю.

У ресторані-пивоварні 36По можна побачити найвищий в Україні акваріум, в якому живе зеброва акула Лоло. Тут стоїть незвичайне прозове фортепіано, яке самостійно грає 5 тисяч творів, і золота кавомашина.

А ще в закладі є крута дитяча кімната, фантастична зала з квітами, дуже атмосферна сигарна кімната, відкрита для доступу відвідувачів кухня і найбільш шокуючий у Львові дах, який «їде».

В такому ресторані ви ще не бували.

Ресторація «Бачевських»

Ще в далекому 1782 році родина Бачевських відкрила перше у світі масове виробництво горілки. Сьогодні запаморочливий її рецепт можна оцінити у закладі, який працює у Львові.

А ще тут пропонують гостям різноманітні наливки й закуски з європейської, української, польської та єврейської кухонь.

У закладі грає арфа та віолончель. Посиділи можна в оранжереї, або ж спуститися у підвал, де зберігають наливки. Або ж затишно відпочити у внутрішньому дворику.

Тут смачно і гостинно, а тому незабутньо.

Копальня кави

Якщо ви думали, що кава росте на деревах, то у Львові все зовсім по-іншому. Тут її видобувають із надр землі просто під центральною площею Ринок.

 

Криївка

Це унікальний ресторан, який не має адреси, але який є найвідвідуванішим у Європі. Бо тут, під землею, живе справжня історія українського повстанського руху та характеру України.

У ресторані можна постріляти зі зброї, поспівати пісень, спіймати москаля і з’їсти пів метра ковбаси.

Страви тут подають у посуді, з якого колись їли воїни УПА, а довкола все обставлено експонатами, які дуже гарно та зрозуміло передають характер української боротьби за свою незалежність.

Тут смачно і патріотично.

Старгород

Один із найхаризматичніших закладів Львова, де можна випити пива, поспівати на столі і отримати максимум незабутніх вражень від відпочинку.

Старгород – чеська пивоварня з ресторанним залом. Тут діють свої правила, за якими до закладу приходять як постійні відвідувачі, так і туристи.

Тут подають найсмачніше пиво, зварене винятково з чеських інгредієнтів. Тут співають старовинні та сучасні українські пісні. Та куштують страви, у яких місцеві кухарі вкладають і талант, і душу.

Королівська пивоварня

Королівська пивоварня – це пивний ресторан у самісінькому центрі Львова. Тут подають п’ять сортів живого пива за німецькими рецептами.

Інтер’єри залів – у готично-модерному стилі. А родзинка закладу у чесності.

Пиво тут варять на очах відвідувачів. Тому чи куштувати хмільний напій, чи смакувати ковбасками з мангалу, чи просто спостерігати за заворожуючим процесом пивоваріння – вирішувати лише вам.

Атляс

Це розкішний готель у будівлі, зведеній ще в 1909 році в центрі міста Лева. Окрім затишних номерів тут працює атмосферний ресторан.

Його особливість – у приготування смачних страв на розпеченому лава-камені. Тут можна скуштувати як м’ято, так і морепродукти. Фірмова страва – гусяче філе.

Синя пляшка

«Під Синьою Фляжкою» - затишна кав’ярня. Саме таку назву мав схожий закладу у Відні, який відкрив Юрій Кульчицький, заклавши кавову історію у світі.

Саме тому вирушаючи у «синю пляшку», ви ніби мандруєте в часі. Тут подають страви за рецептами, які використовували в Австро-Угорській імперії.

У підвалах, за переказами, живе привид, який докучає мешканцям своїм шумом. А персонал може розповісти чимало історій та легенд про Синю Фляжку» і її традиції.

Золотий Дукат

Один із найромантичніших закладів Львова. Тут красиво все – від інтер’єру у напівтемряві, до легенд про таємничу леді-привида.

А ще тут чи не найкраще можна оцінити аромати справжньої львівської кави, якої у Золотому дукаті подають найрізноманітніших сортів.

Авторські десерти, дзеркальний декор та спокійна атмосфера – ось те, що вирізняє цю кнайпу з-поміж інших.

5 підземелля

Це таємничий світ середньовіччя в підземеллі старої кам'яниці 16-го сторіччя.

Тут є п’ять різних тематичних залів з унікальними інтер’єрами. А ще в «5 підземеллі» подають страви, які вражають як виглядом, так і смаками.

Львіварня

Це єдиний в Україні музей пива та пивоварня в одному закладі. Тут можна зануритися в пивний бокал, зрозумівши, як живе та «дихає» пиво в унікальній іммерсивній кімнаті.

Гіди знають безліч цікавих історій та легенд про пивоваріння і навіть поділяться історичними рецептами хмільного напою.

Окрім того, у Львіварні поряд з дегустаційним є культурний простір, де влаштовують експозиції та різноманітні арт-заходи.

Валентино

Це серце італійської кухні у Львові. Ресторан вражає вишуканістю інтер’єрів та насиченістю смаків у меню.

У «Валентино» можна посидіти на терасі на даху, організувати побачення в зимовому саду чи спуститися у винний погріб на ексклюзивну дегустацію.

Тут усе влаштовано з італійським шармом та українською душею.

Кумпель

Кумпель – це заклад, де можна гарно посидіти з друзями за пивом. Бо в перекладі це слово саме це і означає – «колега», «товариш».

У кнайпі подають авторське живе пиво та різноманітні наїдки до нього. Також тут можна смачно поснідати, пообідати чи повечеряти.

Інтер’єр – традиційний для пабу кінця 19 — початку 20 століття. Все максимально зрозуміло та атмосферно.

Монс Піус

Львівський ресторан, в якому варто скуштувати страви з м’яса та замовити особливе пиво.

Це відносно новий заклад, який заманює відвідувачів ароматами стейків та реберець, і остаточно закохує смаком ексклюзивного хмільного Mons Pius.

А ще тут люблять збиратися футбольні фанати на перегляди матчів.