Коли ми роздивляємося місто, багате архітектурними будівлями, завжди підіймаємо голову вгору. Щоб побачити мистецькі рішення скульпторів та архітекторів. Але можна вивчати Львів з іншого боку – згори. Бо в ньому є вдосталь майданчиків та локацій, які організовані спеціально для цього – для милування красою історичного міста Лева з висоти пташиного польоту. Найвідоміші дахи Львова сьогодні в нашому огляді.

Оглядові майданчики Львова

Ратуша

Меморіал Небесної Сотні

Костел Ольги та Єлизавети

Високий Замок

ТЦ Вернісаж

Готель Ріус

Готель Панорама

Готель Дністер

Лиса Гора

The Wave Project в ТЦ Магнус

ТЦ Роксолана

Ратуша

З першого дня свого існування ця будівля була місцем перебування місцевої влади. Окрім того, львівська Ратуша має найвищу в Україні вежу, яка сягає 65 метрів.

Саме на її вершині облаштований оглядовий майданчик, з якого видно центральну частину міста з висоти пташиного польоту.

Щоб піднятися на вежу Ратуші, потрібно пройти 364 сходинки. Але панорама, яка відкриється перед вами згори вежі, того точно вартує.

Меморіал Небесної Сотні

Цю місцевість називають місцем сили та спокою. Проект Меморіалу – переможець у номінації «Кращий реалізований об'єкт громадського простору» категорії «Сквери, бульвари», а сам Меморіал - лауреат 1 ступеня Першої Національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну.

Бо найцінніше, що втілено в проекті – історія героїзму та любові до своєї країни.

Це складна архітектурна конструкція, лінійна площа на різних рівнях, де розташована площа з портретами Героїв Небесної Сотні та три оглядові майданчики.

Усі форми та конструкції тут мають символічне значення. А тиша і чарівні краєвиди, які відкриваються з вершини Меморіалу, змушують зануритися у себе і відчути особливу атмосферу.

Костел Ольги та Єлизавети

Відео про церкву Ольги та Єлизавети

Костел Ольги та Єлизавети чи не найвпізнаваніша пам’ятка архітектури у Львові. Будівля виконана в неоготичному стилі та височіє над усім містом.

Найвищий шпиль церкви сягає 90 метрів. А на висоті 55 метрів облаштований балкон з оглядовим майданчиком. Що можна побачити з висоти костелу Ольги та Єлизавети?

Пропонуємо перевірити це на власному досвіді, бо є те, що важко описати словами.

Високий Замок

Відео про Високий замок

Якщо бажаєте побачити увесь Львів – вам слід піднятися на найвищий у місті оглядовий майданчик Високий замок. Він розташований на 413 метрах над рівнем моря.

Щоб піднятися, доведеться спершу здолати стежини до парку Високого замку, а тоді металевими та кам’яними сходами нарахувати 349 сходинок.

Також у верхній частині парку можна побачити Львівський телецентр і Львівська вежа телетрансляції, висотою 192 метри. В народі її називають Ейфелевою.

ТЦ Вернісаж

ТЦ «Вернісаж» розташований у самісінькому серці Львова – в 15 метрах від площі Ринок. Тут можна влаштувати хороший шопінг, а також відпочити в особливій атмосфері.

Бо на даху торгового центру є оглядовий майданчик. Також тут можна посидіти в ресторані з незабутнім видом на місто.

Готель Ріус

Унікальність цієї будівлі та її даху – вони розташовані всього лиш в 450 метрах від Львівського оперного театру.

Тому піднявшись на оглядовий майданчик готелю Ріус, можна як на долоні роздивитися скульптури Опери та всі деталі даху ключової архітектурної споруди міста.

Також звідси гарно видно Латинську катедру та церкву святих Петра і Павла.

Готель Панорама

Оглядовий майданчик у цьому закладі – це ресторан із великими панорамними вікнами. Через них відкривається чарівний краєвид на Оперний театр та центральні вулички Львова.

Відтак, тут можна влаштувати романтичне побачення або ж просто відпочити з горнятком львівської кави.

Готель Дністер

Цей готель здіймається над парком Франка. Відтак, з його верхніх поверхів, а отже з залу ресторану, можна подивитися на центральний Львів здалеку.

Особливо гарно тут ввечері, коли місто вривається тисячами мерехтливих ліхтарів з освітленою телевежею в центрі.

Лиса Гора

Це частинка природи посеред гамірного міста. Звідси можна побачити Львів, яким він є насправді. Іноді з посіченими часом дахами, а подекуди з вишуканими верхівками храмів та торгових центрів.

Тут тихо та менш людно, аніж на високому замку. Але не менш мальовничо. Тому цей оглядовий майданчик однозначно можна рекомендувати для відвідування наодинці чи в компанії друзів.

The Wave Project в ТЦ Магнус

The Wave Project – це кав’ярня, яку варто відвідати не тільки за асортимент кави та до кави, але й за можливість закохатися у Львів заново.

Тут великі панорамні вікна та багато простору. Можна милуватися видом на Оперний театр та вулицю Городоцьку, при цьому просто відпочиваючи зі смачним напоєм.

ТЦ Роксолана

Це так званий простір краси та стилю в серці Львова. У торговому центрі представлені відомі бренди, а також облаштований зручний оглядовий майданчик.

Йдеться про ресторанцію CLOUD no.7 з відкритою панорамною терасою. Звідси гарно видно центральну частину міста та верхівки найзнатніших архітектурних храмів Львова.