Ціна 770 грн
 
«Замки Тернопілля» - національний заповідник, створений у місті Збараж. Сьогодні він включає в себе та оберігає понад десять обласних фортець. Зрештою, Тернопільщина – той регіон України, який славиться історичними твердинями с міцними мурами та цікавими фортифікаційними рішеннями. Більше про замки Тернопілля дізнаємося під час мандрівки. Відвідаємо чотири фортеці.
Замовити тур
          Замовити тур:
 

Дати заїзду даного туру та інші тури:

Одноденні тури з Івано-Франківська

Тур з Івано-Франківська Замки Тернопілля

Виїзд 7:15, приїзд близько 20:00

Теребовлянський замок

Перша Теребовлянська фортеця з’явилася у місті ще в далекому Х столітті. Вона була дерев’яною з кам’яною церквою у дворі.

Пізніше дерев’яні мури обклали каменем. Але орда Батия однаково зуміла зруйнувати і поселення, і його фортецю.

Другий Теребовлянський замок заклав польський король Казимир III. Його «версія» уже була з каменю і мурами до 2 метрів. Проте теж не дійшла до наших часів.

І аж наприкінці XVII століття звели замок, який ми частково бачимо сьогодні. Його мури сягали 5 метрів у ширину, а вхід до фортеці був через поміст.

Нині можна побачити частково збережені нижні мури. Але навіть цього достатньо, аби оцінити могутність історичної споруди в свої часи.

Скалат

Скалатський замок заклав у 1630 році головний ротмістр та галицький мечник Кшиштоф Віхровський. Фортеця має чотирикутну форму з бійницями по кутах.

Найдовша стіна сягає в довжину 92 метрів, найкоротша – 63.

Найбільшого розквіту та розбудови замок зазнав під час владарювання Маріанни Щипіонової-Водзицької. За її вказівкою тут добудували ще 2 яруси та заклали у дворі бароковий парк.

З того часу оборонна фортеця почала носити статус панського палацу, з кожним новим власником отримуючи нові «декорації».

У роки Першої світової війни фортеця була майже зруйнована. Але її вдалося відбудувати.

Сьогодні Скалатський замок – один із найкраще відреставрованих пам'яток історико-архітектурного заповідника «Замки Тернопілля».

Микулинці

Микулинецький замок – не просто фортеця з багатою історією. Нині це – дім бабусі Стефи. Цій жінці твердиня дісталася у спадок від покоївки, яка працювала в цьому замку у графської сім'ї.

Працювала, очевидно, добре, бо в подарунок отримала цілий замок.

Микулинецький замок дуже давній. Перші згадки про нього знайшли ще за 1096 рік. Вважається, що заснували його монахи, заклавши у центрі церкву Миколая.

За свою історію ця фортеця була головним укріпленням Речі Посполитої. А ще тут колись варили пиво.

Сьогодні в замку живе Стефанія Болой. А її сусідкою є привид дівчини у білому.

За легендою, вона не пережила дорікань батьків за позашлюбну дитину, захворіла і померла. Поховали її в білій сукні як неодружену. От вона й блукає замком.

Бережани

Достеменно невідомо, коли збудували Бережанський замок. Але історики говорять про XV-XVI століття. Кошти на будівництво належали родині Синявських.

Цю твердиню вважають найвеличнішим фортифікаційним зразком Ренесансу.

Бережанський замок будували для життя та оборони. Він не планувався як військова споруда. До того ж, на відміну від більшості фортець, звели його не на горі чи пагорбі, а в долині на острові, оточеному річкою Золота Липа.

Сьогодні фортеця належить до Бережанського історико-архітектурного заповідника. Вона потребує реставрації. А ще щороку тут відбувається Бережанський фестиваль.

 

Дітям до 12 років включно надається знижка 20% від вартості туру.

У вартість туру ВХОДИТЬ:

  • транспортне обслуговування;
  • супровід гіда-екскурсовода.

У вартість туру НЕ ВХОДИТЬ:

  • харчування;
  • особисті витрати;
  • вхідні квитки:
      Теребовлянський замок: дорослі – 20 грн., студенти та діти – 10 грн., + 100 грн (до 10 чол.), 150 грн (до 20 чол.) або 200 грн (більше 20 чол.) екскурсія з групи;
      Скалатський замок: дорослі – 30 грн., студенти та діти – 15 грн., + 100 грн (до 10 чол.), 150 грн (до 20 чол.) або 200 грн (більше 20 чол.) екскурсія з групи;
      Бережанський замок: дорослі – 10 грн., студенти та діти – 5 грн
 

Примітка 1* за певних обставин, незалежних від нас, деякі атракції можуть бути замінені на рівноцінні.

Примітка 2* з правилами бронювання можна ознайомитись за посиланням.

Замовити тур