Про те, що вода має цілющу силу, знали з дуже давніх часів. Зараз усі її лікувальні властивості використовують на повну. Закарпаття – той край, де налічується багато джерел термальних вод з унікальним хімічним складом. Тому тут діє не один курорт з оздоровчим спрямуванням. Все про термальні басейни Закарпаття та кращі локації для відпочинку душею та тілом – у нашому огляді.

ТОП-9 термальних басейнів Закарпаття

Термальні басейни «Жайворонок», Берегово

Термальні басейни «Косино», Косонь

Термальний басейн «Закарпаття», Берегово

Комплекс «Termal Star», Нижнє Солотвино

Термальний басейн «Деренівська купіль», Нижнє Солотвино

Термальні басейни «Теплі води», Велятино

Термальні басейни «Теплиця», Виноградів

Термальні басейни «Теплі води», Велятино

Термальний басейн «Золота гора», Барвінок

Термальний басейн «Eco-Termal», Косонь

Термальні басейни «Жайворонок», Берегово

відео з туру в Закарпаття про термальний Басейн Жайворонок в Берегово
 

Це сучасний у європейському стилі оздоровчий комплекс. Розташований у Берегово, багатому термальними водами з високою концентрацією хлоридів, гідрокарбонатів та сульфатів.

Це найкраще поєднання для підтримання людей із захворюваннями опорно-рухового апарату, серцево-судинної та нервової систем.

На території комплексу є великий критий басейн із термальними водами. Високим рівнем вирізняється інфраструктура, зокрема, джакузі, гідромасажі, СПА-процедури та інші водні види релаксу із користю для здоров’я.

 

ТУР В КАРПАТИ НА 5 ДНІВ (ГОРИ, ЧАНИ, СИНЕВИР)

ЕКСКЛЮЗИВНІ КАРПАТИ ЗА 7 ДНІВ

ТУР 10 РОДЗИНОК ЗАКАРПАТТЯ (3 ДНІ)

ТУР В ЗАКАРПАТТЯ НА 2 ДНІ СИНЕВИР / ТЕРМАЛИ

Термальні басейни «Косино», Косонь

Дуже затишний і при цьому максимально по-сучасному облаштований оздоровчий комплекс «Косино» - один із найулюбленіших серед туристів та шукачів «цілющої» води.

Термальні басейни, а також чани, сауни та джакузі розташовані тут в оточені дубових насаджень, яким уже дуже багато років. Тому навіть природа тут сприяє оздоровленню та зміцненню нервової системи.

Щодо самого складу води, то вона вважається оптимальною для зміцнення організму людини. Термальні води Косино багаті селеном, залізом, кальцієм, калієм, цинком, хлором, хромом та ін. мікроелементами.

Це особливо корисно тим, хто має проблеми з печінкою, опорно-руховою, нервовою чи периферичною системами.

 

ЗИМОВИЙ ТУР В КАРПАТИ НА ТИЖДЕНЬ

ТУР В ЗАКАРПАТТЯ НА 2 ДНІ (ТЕРМАЛЬНИЙ РЕЛАКС)

Термальний басейн «Закарпаття», Берегово

Це комплекс із басейнами з хлоридно-натрієвими водами. Їх температура завжди однакова, незалежно від сезону чи погоди надворі – 30 градусів.

Ще одна особливість цієї оздоровчої локації – бюджетні ціни та відповідно сервіс для не надто вибагливих.

Відтак, це ідеальне рішення для людей, які шукають не особливого відпочинку, а якісних оздоровчих процедур у багатій на потрібні мінерали воді.

Комплекс «Termal Star», Нижнє Солотвино

У цьому санаторії є водні пропозиції на будь-який смак. Варто почати хоча б з того, що тут розташовані одразу дві свердловини з водою, яка відрізняється своїми складниками.

Одна – для процедур та купання. Вона має високий вміст мінералів і кремнію та насичена вуглекислотою.

Інша свердловина дає воду зі слабшим мінеральним вмістом, відтак, її можна й пити.

Термальний басейн «Деренівська купіль», Нижнє Солотвино

Це сучасний гарно облаштований курорт із цілющими водами. Сотні років тому навіть вірили, що вони здатні повернути молодість.

Таємниця – у складі термальних джерел, а саме високому вмісті кремнію. Тут є три різновиди такої води: одна для пиття; друга – ідеальна для жіночих ванн, бо лікує гінекологічні захворювання; третя – корисна для здоров’я та дозволена для використання щодня.

На території комплексу облаштовані спортивні зони, центри масажу, відпочинкові локації та різного роду сауни, бані, лазні.

Термальні басейни «Теплі води», Велятино

відео з туру в Закарпаття про Теплі Води Велятино
 

Затишний, захований від міського гамору та шуму автомагістралей курорт. Тут діють 2 мінеральні, 3 термальні, 5 прісних басейнів. Також можна прийняти 6 термальних ванн із різним мінеральним складом.

Вода тут поступає зі свердловин глибиною близько 1000 метрів і має температуру понад 36°C. Вона корисна для укріплення організму та зміцнення нервової системи.

Також на території комплексу доступні послуги масажу, є джакузі та ресторан зі смачними стравами місцевого приготування.

Для дітей облаштовано окрему зону із водними гірками та яскравими розвагами.

 

ТУР В КАРПАТИ НА ТИЖДЕНЬ (26 ЕКСКУРСІЙ В КАРПАТАХ)

Термальні басейни «Теплиця», Виноградів

Це лікувальний комплекс, де розваги – на останньому місці. В першу чергу сюди приїздять саме з метою укріпити здоров’я. На території доступні три види басейнів із водами: «Кушницька», «Олегівська» та «Теплиця».

Перша – столова з багатим вмістом бору та гідрокарбонатів. Її корисно вживати людям, які мають проблеми з нирками чи шлунком.

«Олегівська» - найкраща для тих, хто страждає захворюваннями опорно-рухового апарату, бо збагачена кремнієм.

Нарешті, «теплиця» - це вода з універсальним складом, який дозволено вживати усім для загального зміцнення імунітету та нервової системи.

Термальний басейн «Золота гора», Барвінок

Це унікальний оздоровчо-лікувальний комплекс, аналоги якого є лише у Франції, Німеччина та Чехії.

Все тому, що тут розміщені термальні басейни з водою, яка має незвичайний склад: натрій, кремній та гідрокарбонати.

Це води середньої мінералізації, тому добре підходять людям, які мають цукровий діабет, страждають ожирінням, захворюваннями нирок чи печінки.

На території працює одразу 5 різних термальних басейнів: великий відкритий з температурою води +29°, маленький відкритий (t +39°), відкритий дитячий, великий критий басейн (t° + 26°) та джакузі (t° +34°).

 

ОДНОДЕННИЙ ТУР В ЗАКАРПАТТЯ)

Термальний басейн «Eco-Termal», Косино

Ще одна особлива локація в Україні. Термальні води, які поступають з місцевої свердловини глибиною 1200 метрів, можна також отримати ще у трьох точках світу: на Камчатці, в Ісландії та Новій Зеландії.

Купання в таких басейнах рекомендоване людям, які мають захворювання опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, зіткнулися з проблемами в роботі периферичних судин чи біліарної системи, тобто холециститом і т.д.

Перед лікуванням будь-якими термальними водами з особливим мінеральним складом рекомендовано проконсультуватися із лікарем та тему протипоказів.