Ціна 680 грн

Дата туру тут

Довжина Сокільського хребта – близько 15 кілометрів. Він простягається між річками Рибниця і Черемош і є однією з візитівок Українських Карпат. Хребет є частиною Національного природного парку «Гуцульщина». І улюбленим місцем підкорювачів гір. Бо тут можна вдосталь намилуватися гірськими краєвидами та отримати максимум задоволення від мандрівки по хребту.
Замовити тур
          Замовити тур:
 

Дати заїзду даного туру та інші тури:

Одноденні тури з Івано-Франківська

Тур з Івано-Франківська Похід на Сокільський хребет та його скелi

Виїзд 7:15, приїзд близько 21:00

Похід середньої складності, протяжністю близько 15 км.

Сокільський хребет: там, де гніздяться соколи

Назва хреба походить від назви птахів. Довгий час на хребті знаходили чимало гнізд соколів. Їх можна побачити і зараз. Тому й назвали маршрут із скель Сокільським.

Обравши таку мандрівку, можна побачити Хоминський, Каменистий, Ігрець і Керничний хребти. Звідси видно гори Писаний Камінь, Лисина Космацька, Біла Кобила.

Можна добре роздивитися Чорногору.

Неподалік Сокільського хребта височіє ще одна принада Карпат - Кашицький Камінь. Це улюблене місце для скелелазіння. Цікавий вигляд має скеля Яворівський камінь, вершина якої схожа на свиняче рило.

Загалом вздовж маршруту доведеться «познайомитися» із десятком скель-каменів, кожен з яких має цікаву назву та свою особливу історію.

Сокільські скелі виглядають чудернацько і загадково. Тут є різноманітні заглиблення, вигини та химерні форми.

Одні з найцікавіших - Лесівські Камені заввишки 30 метрів. На них виявили старовинні петрогліфи, а в ущелинах донині шукають скарби опришків.

За легендами, колись перед Іваном Купала на Сокільському хребті робили жертвоприношення двом богам: Білобогу та Чорнобогу.

А ще історики розповідають, що колись на Сокільському хребті жив засновник іудейської течії хасидизму Ізраїль бен Елізер. Тут він медитував і молився.

 

Дітям до 12 років включно надається знижка 20% від вартості туру.

У вартість туру ВХОДИТЬ:

  • транспортне обслуговування;
  • супровід гіда-екскурсовода.

У вартість туру НЕ ВХОДИТЬ:

  • харчування;
  • особисті витрати.
 

Примітка 1* за певних обставин, незалежних від нас, деякі атракції можуть бути замінені на рівноцінні.

Примітка 2* з правилами бронювання можна ознайомитись за посиланням.

Замовити тур