Ужгород – місто виноградної лози, магнолій та сакури. Тут розташована чи не найкрасивіша липова алея. Це місто з вісьмома набережними, двома замками та десятками унікальних пам’ятників. Кожен, хто вирушає на екскурсію Ужгородом, отримує незабутні враження від міста та мріє повернутися сюди ще раз.

Замовити екскурсію
 

Також пропонуємо відвідати пішохідну екскурсію по Мукачево:

Вуличками Мукачева

 
          Запис на екскурсію:

Цікава екскурсія Ужгородом

Тривалість екскурсії 2-3 години

Місто Ужгород

Ми зазирнемо у кожен закуток міста на річці Уж.

Ринкова площа, відома як Народна, зустріне історичними будівлями управлінського характеру: облдержадміністрації, колишньої жандармерії, суду.

З неї ми вирушимо на найулюбленішу серед місцевих вулицю Корзо. Тут безліч цікавих крамниць та можна наслухатися вуличних музикантів. Родзинка вулиці - казенна корчма «Білий корабель».

Погялуємо пішохідним мостом через Уж та зробимо десятки крутих селфі і фото. Побуваємо на легендарній двокілометровій липовій алеї, що є найдовшою у Європі.

Зазирнемо у чеський квартал, де височіють будівлі у стилі конструктивізму та милують око сакури. Побуваємо у сквері імператриці Марії Терезії - королеви Угорщини та ерцгерцогині Австрії, за часів правління якої місто вийшло на новий рівень розвитку.

А також дізнаємося більше про розмаїття храмів і обов’язково оцінимо талант місцевих скульпторів. Бо Ужгород – одне з тих міст, де дуже багато міні-скульптур на дуже неочіувані теми.

Місто Ужгород

Зрештою, в рамках екскурсії ми обов’язково зануримося в історію Ужгородського замку та роздивимося монументальну споруду ближче. І не оминемо увагою місцевий скансен - Закарпатський музей народної архітектури та побуту.

Ужгород – одне з тих міст, яке нікого не залишає байдужим. Кожен турист тут знайде щось особливе для себе. І невдовзі знову повернеться сюди, аби дізнатися більше.

Тут неодноразово був цісар Франц Йосиф I. Сьогодні будівля вокзалу має сучасний вигляд і щороку обслуговує більше мільйона пасажирів.

Примітка* з правилами бронювання екскурсій можна ознайомитись за посиланням.

 
Замовити екскурсію