Ціна 6500 грн

2024

 

Різдво потрібно зустріти в колі найрідніших людей. Саме це ми пропонуємо зробити, вирушивши в тур Закарпаттям на Різдво. Побачити засніжені вершини Карпатських гір та зануритися у гарячі термальні води. Побувати біля водоспаду, який не замерзає, і намилуватися озером Синевир. Насмакуватися місцевими смаколиками та захмеліти від ароматного вина. Посеред гір та чистого карпатського повітря.

 

Замовити тур
 
          Замовити тур:

Різдвяний тур у Закарпаття 2024

1 день

2 день

3 день

4 день

5 день

Що входить та не входить у вартість туру

Екскурсія на фортецю Тустань

екскурсія Тустань в турі в Карпати
 

Дерев’яна фортеця Тустань розташована на скелях.

Вона виникла ще у IX столітті та колись контролювала Великий шовковий торговельний шлях. За всі роки свого існування фортецю не раз перебудовували. Сьогодні це Державний історико-культурний заповідник.

Щороку тут проводять музичний фестиваль «Ту Стань!». І щороку до фортеці, що видніється на висоті 40-80 м над рівнем долини, приїжджають тисячі зацікавлених туристів.

Водоспад Кам'янка

відео про Камянецький водоспад

Водоспад Кам'янка Це природний водоспад, що розташувався на річці Кам’янка на Сколівщині Львівської області. Водоспад Кам'янка є геологічною пам'яткою природи та об’єктом рекреаційного туризму.

Особливого колориту гідрологічній пам’ятці додає велетенська кам’яна брила, що розділяє потоки води та б’є ними об кам’янисту долину.

А поблизу водоспаду розташовані ще дві унікальні пам’ятки природи — сірководневе джерело мінеральної води типу «Нафтуся» і Мертве Озеро.

Екскурсія в Мукачівський замок

відео з 5 денного туру в Закарпаття про замок Паланок в Мукачево
 

Одна із найулюбленіших серед туристів фортифікаційних споруд знаходиться у Мукачево – замок Паланок. Це могутня фортеця, яка розташувалася на площі майже 14 тис. кв. м на горі вулканічного походження заввишки 68 м.

Споруда є зразком середньовічної архітектури. А її стіни – свідками важливих історичних подій. Тут було все: і кохання, і зради, і смерті, і народження героїв.

Екскурсія у Мукачівський замок – це подорож у минуле, про яке варто дізнатися і яке варто пам’ятати.

Термальні басейни в Берегово

відео з туру в Закарпаття про термальний Басейн Жайворонок в Берегово
 

Це одне з найкращих місць для оздоровчого відпочинку. Великий комплекс із термальними водами облаштований так, щоб було цікаво і дітям, і дорослим.

Гарячі води у басейни в Берегово надходять із магматичних інтрузій у районах активної вулканічної місцевості.

Відтак, вони багаті хлоридами, гідрокарбонатами, сульфатами, калієм та магнієм, кальцієм та натрієм і іншими мінералами.

Дегустація вин

відео з дегустації вин в Берегово
 

Про смак та аромат закарпатського вина знають в усіх куточках України. Але знати та скуштувати – то є зовсім різне.

У Берегово ми посмакуємо натуральними винами місцевого виробництва.

Дегустацію складатимуть напої з різних сортів винограду, серед яких будуть також ексклюзивні пропозиції. Буде смачно, ароматно і запаморочливо.

 

Озеро Синевир

відео про карпатське озеро Синевир
 

Красиве і мальовниче озеро Синевир розташоване на висоті 989 м над рівнем моря. Його оточують карпатські ліси, тому в народі ще водойму називають «Морським оком».

Зрештою, глибина озера у деяких місцях навіть перевершує глибину Азовського моря і складає понад 20 метрів. Купатися у Синевирі заборонено, оскільки озеро є природним заповідником.

А от насолоджуватися його красою можна скільки завгодно.

Реабілітаційний центр для бурих ведмедів

відео про ведмедей в Карпатах
 

На 12 гектарах посеред карпатської природи живуть велетні — бурі ведмеді, для них спеціально організували реабілітаційний центр.

Тут їх доглядають, лікують та відновлюють життєві сили чотирилапим, які постраждали від людської жорстокості. Вольєри та ігрові конструкції розташовані в умовах, наближених до звичних для ведмедів.

Тому тваринам тут комфортно. А туристам – цікаво спостерігати за особливостями життя бурих велетнів.

Екопарк "Долина вовків"

Екопарк, де живуть вовки різних забарвлень та порід – особливе місце. Це не зоопарк, а реабілітаційний центр, де тваринам допомагають відновити свої сили та повернутися до повноцінного життя.

Причина потрапляння сюди – травми та жорстокість людей. Відтак, в екопарку за тваринами доглядають, лікують, забезпечують їм правильне збалансоване харчування.

Святкування Різдва

Святвечір — одне з найурочистіших християнських свят. В турі на Різдво в Карпати ми передаємо різдвяну атмосферу та домашній затишок.

Коли на небі з'являється перша зірка, яка символізує Вифлеємську зорю, уся родина збирається за святковим столом.

Традиційно на столі має бути 12 пісних страв, адже Святвечір припадає на останній день посту.

Найголовнішою стравою на столі завжди є кутя, яку готують із пшениці, маку, родзинок, волоських горіхів та меду. Подається кутя у глиняній макітрі з великою дерев’яною ложкою і ставиться виключно по середині столу. Традиційно кутю на стіл має ставити тільки господиня дому.

Крім куті на столі мають бути: вареники, голубці, борщ з вушками, пампушки, узвар.

Пилипець

Пилипець – високогірне село, яке до сьогодні оберігає дуже цінні архітектурні пам’ятки. Тут досі стоїть дерев'яна церква Різдва Пресвятої Богородиці XVIII ст.

Також в Пилипці можна побачити 2 дерев'яні дзвіниці поч. XX ст.. Проте найцікавішим для туристів Пилипець є взимку, бо тут розташований й відомий гірськолижний курорт.

Сюди приїжджають на сніжний відпочинок з усієї України. І тут люблять святкувати різдвяні свята – в оточенні особливої карпатської краси.Сувенірний ринок

Сувенірний ринок на Закарпатті – це місце, де можна придбати особливі речі за приємними цінами. Бо тут зібрано вироби місцевих майстрів, що черпають натхнення з гірської краси.

Творіння із дерева та інших натуральних матеріалів, текстиль, м’які вовняні речі та багато інших цікавих сувенірів – все це ви знайдете тут на ринку.

Дегустація наливок

А ще на сувенірному ринку можна скуштувати п’янкі та ароматні наливки, приготовані за місцевими таємними рецептами. Унікальні букети та смаки підкорять ваше серце і не тільки.

Ви зможете придбати та наливки, і сувеніри як для себе, так і в подарунок близьким людям.

Водоспад Шипіт

відео про водоспад Шипіт
 

У підніжжі гори Гимба є водоспад. Його шум чути здалеку. Місцеві кажуть, що він шепоче, а тому називають його відповідно – Шипіт.

За іншою версією водограй назвали так на честь закоханих, які потай зустрічалися тут, аби батьки не знали. Під час одного з таких побачень почалася гроза і змила дівчину та хлопця, а їх закоханий шепіт чутно донині.

Водоспад неймовірно мальовничий у будь-яку пору року. Тим паче що його води ніколи не замерзають повністю, вражаючи каскадами та розкішним блиском потоків.

Гора Гимба

відео про підйом на гору Гимба
 

Карпати вміють вражати своїми вершинами. І однією з найцікавіших та привабливих є вершина гори Гимба. З неї відкриваються чи не наймальовничіші краєвиди.

А ще тут розташований другий за висотою гірськолижний курорт України та найдовша гірськолижна траса в Україні!

Дегустація наливок

А ще на сувенірному ринку можна скуштувати п’янкі та ароматні наливки, приготовані за місцевими таємними рецептами. Унікальні букети та смаки підкорять ваше серце і не тільки.

Чани в Пилипці

відео про чани в Пилипці

Сьогодні важко знайти туриста, який би не чув про переваги відпочинку у чанах. Карпатські чани – це оздоровлення просто неба.

Особливість купання в чанах в Пилипці, куди ми потрапимо, це те, що чани будуть наповнені особливою водою з травами.

Тільки уявіть – величезний казан на металевих балках, під яким горить вогонь. І ви – у казані просто неба посеред пахощів карпатських трав. Файно…

Екскурсія по Трускавцю та відвідування Спа-центру

відео про лікувальний курорт Трускавець

Трускавець – дуже гарне місто та бальнеологічний курорт України. Тут можна побачити величну статую Христа Спасителя, висотою 9 м.

Помилуватися архітектурною красою курортної вілли «Saryusz», зведеної у 1901 році. Погуляти мальовничим мальовничий Курортним парком, що обіймає 60 га міста.

А також побувати в унікальному дендрологічний парк “Підгір’я”, який славиться своїм ландшафтним дизайном.

Окрім того, в Трускавці є дельфінарій, чимало цікавих музеїв і своя, особлива атмосфера курортного міста.

Еко-ферма "Мукко" (екскурсія та дегустація сиру)

Усі тварини харчуються лише екологічними кормами, відтак, продукцію дають теж екологічну та смачну. На фермі можна не лише поспостерігати за життям тварин та відпочити душею, але потрапити на смачнючу дегустацію.

На фермі виготовляють сири за ексклюзивними рецептами голландського сировара з 20-річним досвідом Хуга Ван де Граафа. Їх можна і скуштувати, і купити собі додому.

Проживання:

 

Готель "У Мар'яни та Міші", с. Пилипець, Закарпатська область.

 

У вартість туру в Закарпаття на Різдво ВХОДИТЬ:

  • проїзд комфортабельним автобусом євро класу,
  • проживання в готелі,
  • 2-ох разове харчування,
  • супровід гіда-екскурсовода,
  • екскурсійне обслуговування в музеях.

У вартість в Закарпаття на Різдво НЕ ВХОДИТЬ:

  • додаткове харчування,
  • Різдвяна вечеря + Коляда - 300 грн
  • вхідні квитки:
        Фортеця Тустань: дорослі/пільгові — 90/45 грн.
        Водоспад Кам'янка: дорослі/діти — 30/15 грн.
        Замок Паланок: дорослі - 100 грн, пільгові (студенти, пенсіонери) - 75 грн, діти до 14 років - 50 грн, УБД - безкоштовно
        Термальні басейни "Жайворонок": 2 години: дорослі - 250 грн, діти (120-150 см)- 120 грн, скриньки для передягання - 30 грн.
        Дегустація вин: 90 грн.
        Озеро Синевир: дорослий - 60 грн, пільговий - 30 грн, УБД - безкоштовно
        Трансфер через аварійний міст до озера Синевир (до шлагбаума!!!) – 60 грн.
        Центр реабілітації ведмедів: дорослий - 60 грн, пільговий - 30 грн, УБД - безкоштовно
        Екопарк з вовками: дорослий - 80 грн, діти до 12 років - 50 грн.
        Дегустація 7 наливок і закуска: 150 грн.
        Підйомник на гору Гимба: дорослі/пільговий (УБД, діти від 6 до 12 років, інваліди 1-3 гр), діти до 6 р - 250/200/безкоштовно грн. або джипінг на гору Гимба - 250 грн.
        Водоспад Шипіт: дорослий - 20 грн, дитячий - 10 грн, УБД - безкоштовно
        SPA-центр готелю "Женева" (за 2 години перебування): загальний - 500 грн/особа, діти від 5 до 12 р. – 250 грн/особа, діти до 5 р. - безкоштовно.
        Еко-ферма «Мукко»: загальний, пенсійний, студенти – 200 грн., школярі - 150 грн.
        Чан в Пилипці: 2 години - 1600 грн (чан на 8 осіб)
        Доплата за одномісне поселення: 2000 грн.
 

Примітка 1* за певних обставин, незалежних від нас, деякі атракції можуть бути замінені на рівноцінні.

Примітка 2* з правилами бронювання можна ознайомитись за посиланням.

 

Замовити тур

Наші популярні тури:

ТУР НА РІЗДВО У ЛЬВОВІ (3 ДНІ ► 6 ЕКСКУРСІЙ)

ТУР У ЛЬВІВ НА НОВИЙ РІК (3 - 4 ДНІ)

ТУР НА НОВИЙ РІК В ЗАКАРПАТТЯ (5 ДНІВ)