Ціна 640 грн
 
Кожній людина важливо знайти місце сили, аби відновити внутрішні ресурси. Духовні та емоційні. Ця подорож організована саме для цього – щоб побачити унікальні українські святині та самовідновитися. Вирушаємо до трьох особливих місць на Тернопільщині. Стартуємо з Івано-Франківська!
Замовити тур
          Замовити тур:
 

Дати заїзду даного туру та інші тури:

Одноденні тури з Івано-Франківська

Тур з Івано-Франківська Вишитий іконостас, батьківщина Й. Сліпого і Зарваниця

Виїзд 7:15, приїзд близько 20:00

Зарваниця

Зарваниця – село на Тернопільщині, відоме Марійським духовним центром. Це комплекс церковних споруд з Собором Зарваницької Матері Божої.

Історія центру розповідає, що колись військовий монах знайшов у цих краях прихисток. І побачив уві Сні Божу Матір з Ісусом на руках.

Сьогодні тут зберігається Зарваницька Чудотворна ікона Божої Матері, коронована з благословення Папи Римського Пія IX.

Також можна помолитися до Чудотворної ікони розп’ятого Спасителя, коронованої 1742 року митрополитом Атанасієм Шептицьким.

Також на території центру є чимало духовних будівель та комплексів, які вражають особливою архітектурою і атмосферою.

Серед них кам’яна Церква Пресвятої Трійці (1754 р.), Церква Благовіщення, Собор 3арваницької Матері Божої, Святотроїцький монастир Студійського уставу, дерев’яна Монастирська церква Різдва Пресвятої Богородиці, скульптурна композиція 3арваницької Матері Божої, Хресна дорога та Комплекс «Український Єрусалим».

Заздрість

Заздрість – село на річці Тюсі з населенням менше тисячі осіб. Але цей населений пункт особливий.

Бо зберіг садибу батьків кардинала Й. Сліпого. Сьогодні на її території діє Музейно-меморіальний комплекс «Рідна хата» Патріярха Йосифа Сліпого.

Серед експонатів музею, розміщеного у рідній, відреставрованій хаті родили Сліпого - одяг Патріарха, світлини, побутові речі. Також тут є меморіальна каплиця-церква.

Привертає увагу туристів і криниця-журавель на подвір’ї.

Тютьків

На перший погляд, Тютьків – пересічне українське село. Але є в ньому один скарб - церква Покладення Ризи Пресвятої Богородиці (УАПЦ).

У цьому храмі, єдиному в Україні, іконостас – повністю вишитий вручну бісером.

Ідея такого іконостасу належить настоятелю храму отцю Степану Суканецю. Кожну ікону вишивала одна із родин парафії. На це знадобилося півтора року.

Як підрахували вишивальниці, на створення вишитого іконостасу вони використали майже 1,5 млн бісеринок, а вага усіх ікон складає трохи більше 17,5 кг.

Загальна площа іконостасу з 18 образів - 7,12 м кв.

Побачити диво-іконостас приїжджають з усієї України. Люди кажуть, що жодна фотографія не передає того 3D – ефекту, яким вражають ікони насправді.

 

Дітям до 12 років включно надається знижка 20% від вартості туру.

У вартість туру ВХОДИТЬ:

  • транспортне обслуговування;
  • супровід гіда-екскурсовода.

У вартість туру НЕ ВХОДИТЬ:

  • харчування;
  • особисті витрати;
  • вхідні квитки: ol>Музейно-меморіальний комплекс “Рідна хата” Патріярха Йосипа Сліпого у Заздрості: дорослий, пенсійний, студентський і учнівський – 50 грн.
 

Примітка 1* за певних обставин, незалежних від нас, деякі атракції можуть бути замінені на рівноцінні.

Примітка 2* з правилами бронювання можна ознайомитись за посиланням.

Замовити тур