Зимові Карпати – це найкраще місце для незабутнього відпочинку. Вікенд чи відпустка в межах добре продуманого туру – в кожному випадку вражень буде багато. Ми знаємо усі найкращі локації для справжнього гірськолижного драйву в Карпатах. Щоб було комфортно, з хорошим сервісом та розумними цінами. Пропонуємо підбірку локацій з характеристикою їх витягів. Щоби було з чого обирати та прокинувся апетит до пригод.

Підйомники Карпат

Буковель

Драгобрат

Плай

Пилипець

Міжгір'я

Славське

Борислав Буковиця

Красія

Ізки

Буковель

відео про екскурсію по Буковелі

Гірськолижний курорт Буковель – це п'ять гір. Тут понад 63 кілометри трас різного рівня складності: від навчальних та дитячих до спусків для професіоналів та екстремалів.

Загальна кількість витягів на Буковелі – 16. З них найбільше – чотирьохкрісельних (11). Також є бугель, два мультиліфти і дво та трикрісельні витяги.

Загалом в годину витяги здатні обслужити 34700 осіб. Тому Буковель – чи не найлюдніше місце взимку та улюблене місце відпочинку лижників.

Драгобрат

відео про гори карпати

Це найвищий гірськолижний курорт, сніг на якому тримається чи не найдовше. Окрім того, тут облаштовано максимально комфортні умови для активного відпочинку.

Для лижників доступні траси різної складності та витяги: 4 бугельних різної довжини та 2 крісельних, протяжністю до 1500 метрів. Також доступний мультиліфт-«тарілочка».

Також у доступі – прокат гірськолижного спорядження та можливість скористатися послугами професійного інструктора.

Плай

Гірськолижний курорт «Плай» - це частинка Сколівського району. Тут можна максимально яскраво та емоційно відпочити в будь-яку пору року, а тим паче взимку.

Для любителів лиж та сноубордів прокладено 5 спускових трас, з яких 2 легкі, 3 – середньої складності і одна – чорна, тобто найвищої складності для професіоналів і любителів гарячих відчуттів.

Для зручності відпочивальників облаштовані витяги, найдовший з яких простягається на 1200 метрів.

Пилипець

відео про підйом на гору Гимба

Гірськолижний курорт Пилипець розташований на горі Гимба, висота якої сягає 1491 метр. Взимку тут любно, бо любителі активного відпочинку приїжджають сюди за враженнями.

Для цього у Пилипці є все необхідне: прокат спорядження, сучасний сервіс, послуги інструкторів та зручні витяги.

Облаштовано три бугельних витяги, один крісельний та мультиліфт. Найдовша траса для спуску сягає 4 кілометрів, також є спуск для початківців.

Міжгір'я

підйом на гору маковиця

У Міжгір’ї туристи можуть спускатися з кількох трас, користуючись для підйому двома витягами. Один з них трикрісельний і розташований на Маковиці.

Ним можна дістатися до трас середнього рівня складності та чорного спуску. Особливість цієї гори – мальовничість спусків, які точно сподобаються фанатам зимових гір.

Другий витяг – бугельний – розташований неподалік готелю «Кам’янка». Тут можна кататися професійним лижникам, а внизу – вчитися лижного спорту на пологішій ділянці.

Славське

Гірськолижний комплекс у Славську розташований на горі Тростян. І це 11 спусків, які відповідають міжнародним стандартам. Кожен з ниж – довжино до 2 км.

Є простіші маршрути та середньої складності. Також доступні так звані «чорні» шляхи, які по духу лише професіоналам та екстремалам.

Для активного відпочинку в Славському облаштовано 8 витягів, з яких лише 1 – крісельний та одномісний. Інші 7 – бугельні, пропускна здатність кожного з яких – до 250 людей на годину.

Також на території є вдосталь садиб та відпочинкових зон, де можна перекусити та відпочити.

Борислав Буковиця

Гора Буковиця – один із найкомпактніших гірськолижних комплексів. Тут є лише одна, але добре організована спускна траса, довжиною кілометр. І працює 3 витяги: крісельний, бугельний та мультиліфт.

Попри одну трасу, кататися тут можуть і любителі складніших маршрутів, і аматори. Якщо хочеться більше екстриму – слід піднятися вище з допомогою мультиліфта і бугельного витягу.

Спуски середнього рівня складності розташовані нижче.

Красія

Це курорт, розташований в селі Вишка, неподалік Ужгорода. Колись саме на цій горі тренувалися професійні спортсмени перед змаганнями.

Сьогодні спуски організовані так, що можуть кататися усі охочі з різним рівнем умінь. Для зручності працюють два крісельних підйомники та один бугельний витяг.

До речі, саме на цій горі облаштована найдовша в Україні траса довжиною 3500 метри та перепадом висоти 600 метрів.

Ізки

Центром гірськолижного відпочинку в селі Ізки є гора Магура. Тут можна кататися на зручних трасах легкого та середнього рівня складності.

На місці легко взяти в оренду спорядження та скористатися послугами інструктора.

Для підйому на вершину працюють два витяги: крісельний двохмісний, довжиною 1500 метрів та 150-метровий бугельний-мультиліфт.