Пилипець — один із тих закутків Карпат, де кожен знайде для себе найкращий вид відпочинку. Поціновувачі різноманітних активностей можуть покататися на лижах чи підкорити вершини. Любителі релаксу — розслабитися в чанах чи порибалити. Фанати яскравих вражень — політати на параплані чи відвідати фестиваль. Чим зайнятися у Пилипці — читайте в нашому короткому огляді.

Що робити в Пилипці?

1. Піднятись на гори Гимбу чи Високий Верх

Гимба — гора висотою 1491 метр. Це одна із найвищих вершин полонини Боржава. Піший підйом буде не тільки не складним, але й смачним. Бо саме тут на схилах Гимби ростуть густі чорничники.

А ще з кожного метра відкриваються чарівні краєвиди.

Високий верх — гора висотою 1242 метри. Її схили не мають густих лісів, тому пейзажі завжди відкриті для споглядання.

Звідси можна роздивитися гори Сколівських бескидів та вершини Верховинського Вододільного хребта.

2. Можна покататись на підйомнику

відео про підйом на гору Гимба

Також на гори у Пилипці можна піднятися на спеціально облаштованих підйомниках. Це зекономить час для інших розваг, які чекатимуть вас на вершинах.

Крім того, з підйомників можна милуватися навколишньою красою без зайвої втоми чи тривог за правильність маршруту.

3. Можна відвідати водоспад Шипіт

водоспад шипіт відео

Ще одна природна перлина Пилипця — водоспад Шипіт. Він розташований у підніжжі гори Гимба. Водограй має 5 каскадів, які летять з висоти 14 метрів.

Тут можна відпочити та зробити вражаючі фото.

4. Продегустувати місцевих наливок на сувенірному ринку

У Пилипці діє знаменитий ринок виробів ручної роботи та не тільки. Чи не найцікавішим товаром є наливка — хмільний напій, який готують за різноманітними рецептами з натуральних інгредієнтів.

На ринку можна скуштувати наливки та придбати їх як сувенір.

5. Продегустувати чаю в місцевій чайовні

Не лише наливки. також в Пилипці працює надзвичайно атмосферна чайовня. Це ресторанчик із смачною традиційною кухнею та ароматними карпатськими чаями.

Ще одна особливість чайовні — вона розташована на висоті понад кілометр, тому з її вікон відкривають дуже гарні краєвиди.

6. Покататись на парапланах

Параплан — це літальний апарат, який рухається в повітрі завдяки формі крила та силі тяжіння. Параплан є надлегким, тому літати на ньому — одне задоволення.

Звичайно, з певною долею адреналіну. Піднятися в повітря на параплані в Пилипці можна в дуеті з інструктором та самостійно.

7. Покататись на квадроциклах

Незабутня розвага в горах — катання по бездоріжжю на квадроциклах. Спіймати вітер, відчути приплив адреналіну, підкорити схили — таке точно ніколи не забудеться.

Як правило, тривалість маршруту — година.

8. Попаритись в бані чи сауні

У місцевих туристичних будиночках чи готелях, зазвичай, облаштовують сауни та бані. Для максимально повноцінного відпочинку гостей.

Це може бути сауна з виходом до річки, чи російська баня з віниками, а також інші варіанти. Обирати лише вам.

9. Омолодитись в гарячих чанах

відео про чани в Пилипці

Карпатські чани — це місця оздоровлення та навіть омолодження. Ви занурюєтеся в спеціальні величезні чавунні посудини, схожі на півсфери, наповнені водою.

Також до води можуть додавати хвойні чи інші екстракти для більшого ефекту реклаксу. Під чанами горить вогонь, постійно підтримуючи в них відповідну температуру.

Таке купання не тільки корисне для зміцнення імунітету, але й дарує особливий настрій відпочивальникам.

10. В лижний сезон кататися на лижах, санах, бордах

Гори — найкраще місце для активного відпочинку взимку. В Пилипці доступні усі можливі види драйву на снігу: від санів та карвінгу до крутих спусків на лижах.

Облаштовані зручні підйомники для відпочинку дорослих та дітей. Є школи інструкторів та локації для прокату спорядження.

11. Порибалити

Риболовля в Пилипці можлива відразу у кількох туристичних осередках. тут вам нададуть снасті та наживку. А опісля — запропонують приготувати спійману рибу.

В Пилипці можна порибалити на коропа, карася, білого амура, окуня, краснопірку, осетра та навіть форель.

12. Піти в ліс по ягоди чи гриби

Здавалося б такий звичайний і навіть банальний вид відпочинку може бути справді незабутнім. Особливо якщо ви ніколи цього не робили.

Або якщо обожнюєте збирати гриби чи куштувати карпатські ягоди. Це корисно проведений час знайде найкращу ягоду. Після прогулянки кожен відчує приємну втому.

13. Щорічний фестиваль "Шипіт"

Ще одна нагода відвідати Пилипець — щорічний неформальний фестиваль. Сюди з’їжджаються представники та представниці різних субкультур, щоб обмінятися емоціями, музичними вподобаннями та драйвово відпочити.

Кульмінація свята припадає на Купальську ніч з 6 на 7 липня, коли палять багаття та ворожать на щастя.