Ми впевнені: квітів забагато не буває. Навіть навпаки: що більші площі квітучих полів чи алей, то сильніші емоції вони викликають. Закарпаття – саме та частина України, де можна вдосталь намилуватися найрізноманітнішими квітами: від полів лаванди та долини крокусів до незвичайних магнолій та двоколірних сакур. Ми знаємо, куди їхати та коли вони цвітуть, тож запрошуємо з нами у незабутні мандрівки.

Квітуче Закарпаття

Сакура в Ужгороді та Мукачево

Японська вишня цвіте близько 10 днів. Щороку період найбільш рясного цвітіння дещо змінюється в часі, і якщо раніше на сакуру на Закарпаття їхали на початку квітня, то тепер туди вирушають уже наприкінці.

Є також на цих теренах незвичайне дерево, яке називають «шаленим». Ця сакура цвіте, коли їй заманеться, всупереч усім правилам природи. Росте вона в Мукачево.

Зрештою, Ужгород та Мукачево – міста, в яких чи не найбільше масових посадок сакур. Тут квітнуть також бінарні дерева, які цвітуть одночасно білим і рожевим цвітом, бо є симбіозом української та японської вишні.

Можна побачити найстарішу сакуру, чи прогулятися розкішною найдовшою в Україні алеєю квітучих дерев.

Як не проґавити періоду цвітіння? Звертайтеся до нас – ми організуємо мандрівку вчасно.

Нарциси в Хусті

В Хусті розташований унікальний біосферний заповідник – «Долина нарцисів». Його площа – 256 гектарів. Від самого початку ці квіти розмножилися тут самостійно.

Це справжнє диво природи, яке зовсім не хочеться пояснювати геологічними катаклізмами. Нарциси просто розрослися, щоб милувати наше око.

Відтак щорічно, наприкінці травня, долина вкривається чарівним білим килимом, якому не видно кінця-краю. Побачити таку дивовижу приїжджають сотні туристів з різних куточків України.

Крокуси в Колочаві, на Драгобраті, урочищі Боржава

Ще одне неймовірне видовище – цвітіння крокусів. Насичені бузкові квіти вкривають полонини та долини, що викликає неабияке захоплення як у туристів, так і звиклих до природних шедеврів місцевих мешканців.

Побачити цвітіння крокусів найкраще в Колочаві, в урочищі Боржава та на Драгобраті. Зазвичай, таку красу можна спостерігати у квітні.

Магнолія в Ужгороді

Ужгород – не лише місто сакур, але й магнолій. Ці величезні дерева, які квітнуть розкішними рожево-білими квітами, ростуть в різних куточках Ужгорода, а також в місцевому дендропарку.

Першою зацвітає Кабус – білосніжна магнолія, яку тутешні називають «танцюючою». Після неї квітнуть сорти Сюзан та Лілейна.

А потім Сюланжа і Лебнера. Чимало таких дерев на алеї Небесної сотні, на Набережній. Але найоригінальніші види можна побачити тільки в Ужгородському ботанічному саду.

Тюльпани в Невицькому

Цю місцевість ще називають Невицькою Голландією. Тут росте понад 10 тисяч різноманітних тюльпанів, отриманих із самих Нідерландів в межах реалізації проекту.

Зацвітають квіти навесні, залежно від погодних умов. І квітнуть приблизно до кінця квітня.

Лаванда в Перечині

Це 8 гектарів справжнісінького Провансу. Лавандова гора в Перечині вражає відтінками та площею. А ще – запаморочливим ароматом квітів. Тут росте лаванда вузьколиста і троянда дамаська.

Сусідки не сваряться, а навпаки: доповнюють одна одну. Понад 7 лавандових та 1 трояндовий гектарів краси – те місце, куди точно варто приїхати, щоб відпочити душею та зробити найкращі світлини.