Найкращий відпочинок той, який провокує викид адреналіну. Саме тому зимою дуже багато людей воліють вирушити у гори. Аби спіймати вітер, насолодитися красою пейзажів та отримати максимум задоволення від активного проведення часу на лижах, сноубордах чи навіть санчатах. Де найдовші лижні спуски в Україні та куди вирушити на сімейний активний відпочинок читайте в нашому матеріалі.

Найдовші лижні спуски в Україні: топ 5 курортів

Буковель

Драгобрат

Славське

Пилипець

Плай

Буковель

відео про екскурсію по Буковелі

Буковель – один із найпопулярніших гірськолижних курортів. Тут налічується 62 траси різного рівня складності.

На Буковелі є 12 спусків для новачків, 42 траси для людей із певним досвідом, та 8 кращих маршрутів для професіоналів. Загальна протяжність усіх трас складає 68 кілометрів. А довжина найдовшого спуску – більше 2 кілометрів.

Також для зручності відпочивальників облаштовано 16 підйомників, з них 1 бугельний, 13 – чотирикрісельних та по одному трьох- і двокрісельних. Їх сумарна пропускна здатність – понад 37 тисяч людей в годину.

Драгобрат

відео про гори карпати

Це гірськолижний курорт на висоті 1500 метрів над рівнем моря. Загалом тут облаштовано понад 20 трас загальною протяжністю 10 кілометрів.

Більшість з них – середнього рівня складності. Також саме на Драгобраті є так звані фрістайл-траси світового рівня.

З доступних підйомників бугельні, крісельні, а також тарілкові та невисокий бебі-ліфт.

Славське

Славське – одне з найулюбленіших місць відпочинку взимку. Тут розташовано 11 різних спусків, довжина яких складає від 1 до 1,6 кілометрів.

Вони мають різну складність, тому відпочивальники з різнем досвідом точно зможуть обрати для себе найкомфортніший маршрут. Загальна протяжність усіх спусків – 22 кілометри.

А ще саме у Славському працює найдовший крісельний витяг України. Його довжина досягає 2700 метрів.

Пилипець

відео про підйом на гору Гимба

Сучасний курорт з добре розвиненою інфраструктурою та лижними спусками загальною протяжністю 20 кілометрів. Саме тут колись вперше проводили неофіційні змагання з фрірайду та джібінгу.

І саме в Пилипці є одні з найдовших лижних маршрутів.

Обрати можна спуск відповідного своєму досвіду рівня складності. Тут працюють крісельні та бугельні підйомники, а також мультиліфти.

А клімат максимально сприятливий для незабутнього активного зимового відпочинку.

Плай

Це курорт, який приваблює любителів драйвового відпочинку. Тут можна вдосталь покататися на п’ятьох трасах, з яких більшість – червоного рівня складності та одна для початківців.

Довжина найвищого витягу тут становить 1200 метрів. На Плай приїжджають як лижники, так і сноубордисти.

Також тут можна гарно відпочити з дітьми, бо є дитячі спуски та майданчики, а також працює лижна школа.