Перелік документів для подачі на болгарську візу

Документи для подачі для дорослих:

1. закордонний паспорт (термін дії не менше 6 місяців від закінчення туру!!!) з наявністю вільного розвороту або двох чистих сторінок для візи. Якщо у туриста два закордонних паспорти, потрібно передати обидва паспорти в оригіналі (навіть якщо закінчився термін дії). Не приймаються паспорти, які порвані, залиті рідиною, з відклеєними фотографіями. Фото в паспорті має максимально співпадати з зовнішнім виглядом туриста в даний час. Якщо людина кардинально змінила імідж (сильно схудла або поправився, блондинка з довгим волоссям стала брюнеткою з коротким волоссям, чоловік з вусами і бородою поголив бороду, чоловік з густим волоссям постригся наголо) потрібно на сторінці Особливі відмітки вклеїти і завірити в ОВІРі нове фото. Продовжені паспорти не приймаються консульськими установами! Просимо не передавати вирізані сторінки зі старих паспортів з раніше проїждженими візами. Достатньо передати нам копії цих документів. Паспорти з подвійним прізвищем приймаються за таких умов: Перша сторінка паспорта: по-українськи має бути написано два прізвища, наприклад Перебийніс-Гнатів, в транслітерації теж повинно бути два прізвища: Perebiynis-Hnativ. Якщо в паспорті в ОВІРі написали на першій сторінці так: Перебийніс-Гнатів / Perebiynis, то на сторінці Особливі відмітки, повинен бути запис: прізвище Perebiynis читати як Perebiynis-Hnativ.

2. 2 фотографії розміром 3.5 x 4.5 не старіше 3 місяців. Зображення заявника повинно відповідати його теперішньому зовнішньому вигляду, без ретуші або іншого способу коректування. Чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя. Відстань від верхівки голови до підборіддя повинна бути від 3 до 3,5 см (оптимально: 3,2-3,3 см), від голови (маківки) до верхнього краю фотографії - мінімально 2 мм. так, щоб обличчя займало 70-80 % знімка. Зображення чітке, не надто темне або світле, контраст середній. Фотографія повинна бути надрукована на фотопапері, якість друку висока. При носінні окулярів - додаткові вимоги: скло незатемнені і без відблисків, оправа не повинна закривати жодної частини ока. При носінні релігійних головних уборів - додаткові вимоги: підборіддя, лоб і обидві щоки повинні бути добре видно, на обличчі не повинно бути тіней від головного убору.

3. розбірливо заповнена анкета туриста

4. копія українського паспорта: всі заповнені сторінки, де є записи, відмітки, печатки

5. копія першої сторінки закордонного паспорта і всіх віз за останні три роки

Документи для подачі для дітей до 18 років:

1. проїзний документ дитини (термін дії не менше 6 місяців від закінчення туру!!!) з наявністю вільного розвороту або двох чистих сторінок для візи.

2. 2 фотографії розміром 3.5 x 4.5 не старіше 3 місяців

3. копія свідоцтва про народження

4. копія українських паспортів батьків: всі заповнені сторінки, де є записи, відмітки, печатки

5. нотаріальна копія (фотокопія) дозволу на виїзд за кордон від одного (якщо дитина подорожує з одним із батьків) або обох батьків (якщо дитина подорожує без батьків). В дозволі на виїзд вказати дати поїздки, країни подорожі (оптимально: до Болгарії, Румунії, Туреччини та країн Шенгенської зони), та особу, у супроводі якої батьки дають дозвіл на виїзд дитини. У випадку, якщо хтось із батьків має інше прізвище ніж записано у свідоцтві про народження дитини, (наприклад у зв’язку із зміною прізвища, розлученням та взяття прізвища нового чоловіка і т.д.), якщо хтось із батьків помер, позбавлений батьківських прав, батько дитини записаний зі слів матері і т.д., необхідні для подачі в консульство копії цих документів. Оригінал дозволу на виїзд за кордон , оригінал свідоцтва про народження дитини, а також оригінали вище перерахованих документів мати при собі для проходження кордону

6. оригінал довідки з місця навчання (школи)

7. анкета туриста

8. копія українського паспорта (якщо вже є): всі заповнені сторінки, де є записи, відмітки, печатки

9. копія першої сторінки закордонного паспорта і всіх віз за останні три роки

Документи для подачі для пенсіонерів:

1. закордонний паспорт (термін дії не менше 6 місяців від закінчення туру!!!) з наявністю вільного розвороту або двох чистих сторінок для візи.

2. 2 фотографії розміром 3.5 x 4.5 не старіше 3 місяців

3. копія пенсійного посвідчення

4. оригінал довідки з пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців

5. анкета туриста

6. копія українського паспорта: всі заповнені сторінки, де є записи, відмітки, печатки

7. копія першої сторінки закордонного паспорта і всіх віз за останні три роки

Документи для подачі для студентів до 21 рок:

1. закордонний паспорт (термін дії не менше 6 місяців від закінчення туру!!!) з наявністю вільного розвороту або двох чистих сторінок для візи.

2. 2 фотографії розміром 3.5 x 4.5 не старіше 3 місяців

3. копія студентського квитка

4. оригінал довідки з місця навчання

5. анкета туриста

6. копія українського паспорта: всі заповнені сторінки, де є записи, відмітки, печатки

7. копія першої сторінки закордонного паспорта і всіх віз за останні три роки

 

Копії документів просимо передавати на білому папері формату А4.

Консульський збір Болгарії - 35 €

Консульський збір оплачується при кожній подачі.

При відмові у візі консульський збір не повертається.

 

Пільгові категорії громадян, що звільнені від оплати консульського збору:

- діти до 18 років;

- студенти до 21 року при наявності оригіналу довідки з місця навчання (денна форма навчання);

- пенсіонери та інваліди (при наявності відповідного посвідчення та оригіналу довідки з пенсійного фонду).

 

Наші популярні тури:
 

Дводенний тур до Львова

Популярний тур на Говерлу

Тур поїздка в Карпати на тиждень